Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Bräcke

GRANITKERAMIK BRÄCKE

Bräcke nationalpark är en vacker naturupplevelse som ligger i Jämtlands län. Parken är känd för sin vackra och varierande natur med höga berg, djupa dalar, skogar och sjöar. Det är ett populärt område för friluftsliv och naturupplevelser. Bräcke Granitkeramik har inte sitt ursprung på orten men hämtar sitt produktnamn från just denna, naturens skådeplats. 
En exklusiv serie granitkeramik med inspiration från naturstenen kvarts. En naturlig platta för montering i hem och offentlig slitagemiljö.
Granitkeramik Bräcke produceras med en bred serie mönsterbilder för att se så naturlig ut som bara möjligt. Med sin vackra och naturligt lystrande yta med vacker struktur, får du ett golv och väggar i hemmet som verkligen sticker ut. 

Granitkeramik Bräcke gör att man inte behöver kompromissa, serien innehar känslan och det naturliga utseendet men eftersom att den är gjord i granitkeramik kommer den med en rad olika fördelar och utan begränsningar som riktig natursten ibland kan stöta på.

Bräcke Grå
Bräcke Grå

URSPRUNG

Granitkeramik Bräcke är producerad i toppmoderna maskiner i Italien och ger dig en platta av hög kvalitet och mycket god hållbarhet. Plattan kommer i formatet 60x30 och med en skön ytstruktur. Bräcke har inspirerats av naturstenen kvarts och påminner en del om skiffer i sin yta, färg och i sina mönsterbilder. 
Med Granitkeramik Bräcke får du en platta med vackert utseende utan nackdelar och begränsningar. Granitkeramiken är dessutom varken känslig för spill eller repor och öppnar därför upp dörrarna för fler monteringsmöjligheter.


Bräcke är en del av Nordic Stones - by Stenbolaget och ger en harmonisk känsla genom hela hemmet. En premiumplatta med naturligt utseende som är lämpad för både offentlig miljö och för montering i hela hemmet! Tillverkningsprocessen har gjort att serien fått sin genuina känsla och naturliga look.

UTSEENDE & UTFÖRANDE

Vår granitkeramikplatta Bräcke erbjuder något alldeles extra. Med ett uttrycksfullt och mjuka mönster i kombination med strukturen skapar serien många möjligheter för användning till både golv och vägg. 

I släpljus får du en levande yta som framhäver ytan struktur extra.


Granitkeramik Bräcke kommer i det klassiska formatet 60x30. Med Bräcke skapar du lyx i vardagen och får en hemtrevlig yta i det rum du plattsätter.

Bräcke i sin ljusgrå nyans och vackra strukturerade platta
Grå

GRANITKERAMIK SOM MATERIAL

Bräcke är tillverkad i granitkeramik, ett unikt material som skiljer sig från traditionella stenmaterial i många avseenden. Granitkeramik kan betraktas som en premiumklinker och står för både spilltåliga och reptåliga ytor. 

Granitkeramik består av naturliga beståndsdelar som lera, sand, fältspat, kvarts och andra mineraler. De blir till granitkeramik genom att dessa material pressas och bränns under extrema förhållanden. Produktionsprocessen skapar en tät och hård sammansättning med måttexakta plattor för både hem och offentlig miljö.


Eftersom granitkeramiken är okänslig och tålig är den lämpad för många olika typer av ytor som golv, väggar, trappor, fasader och annat som behöver stå emot högt slitage och hårda förhållanden. Även många olika typer av rum som hall, kök, vardagsrum, badrum, tvättstuga, eldstad och så vidare. De täta porerna i granitkeramiken gör det svårare för vätskor och smuts att tränga in i plattorna vilket håller smuts borta. Granitkeramik kräver mindre underhåll och när det är dags för städning klarar den tuff rengöring utan att förlora sin vackra yta.


Granitkeramik som material tål slitage som få naturstenar kan mäta sig med, klarar tuffa utmaningar och möjliggör nya kreativa lösningar. Med granitkeramik får du hållbara ytor i hemmet och minst lika levande ytor som naturstenen. Du går varken miste om naturstenens gedigna känsla eller utseende, du får snarare en platta med mer jämna och samspelande mönsterbilder och nyanser!

Granitkeramiken stora fördelar

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

MATERIALPROV

Vill du ta en närmare titt och känna in våra olika  Granitkeramikserier lite närmare? Vi har provplattor för hela sortimentet, beställ redan idag. Snabbt, smidigt och enkelt!


Föregånde artikel GRANITKERAMIK ABISKO
Nästa artikel GRANITKERAMIK SANDBY