Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Borghamn

GRANITKERAMIK BORGHAMN

Granitkeramik och klinker Borghamn är en serie klinkerplattor med noga utvalda mönsterbilder som hämtat sin inspiration från kalksten! 
Granitkeramiken är en premiumplatta med vackra mönsterbilder och ett tilltalande utseende. Det är helt enkelt tåliga klinkerplattor med en högexklusiv yta.

Kalksten har genom hundratals år visat vägen i både hem och offentliga miljöer och kalkstenen kommer rik på textur och naturliga inslag. Klinker Borghamn däremot är producerad i granitkeramik som ger en slitstark yta i hemmet. Ett perfekt val för dig som vill få utseendet av kalksten men istället lägga in plattor med riktigt goda egenskaper som håller i längden!

URSPRUNG

Granitkeramikplattorna du får i serien Borghamn är producerade i toppmoderna maskiner i Spanien och ger dig en platta av hög kvalitet och där tätheten i materialet blir rent av avgörande för ytans hållbarhet. 
Seriens mönsterbilder har inspirerats av kalksten med drömmen att kunna erbjuda kalkstenens fina utseende utan dess nackdelar och begränsningar.


Granitkeramik är ett exklusivt byggmaterial som tillverkas under en extrem press och bränns i väldigt hög värme. Dom finmalda porslinslerorna torrpressas och blir till en hård sammansättning. 
Detta skapar en kompakt keramisk platta som är både stark, slittålig och mer reptålig än annan klinker. Den hårt pressade granitkeramiken blir extra tålig för spill och väskor då absorptionen är låg. 
Klinker Borghamn är en granitkeramik som tar det bästa ur två världar och applicerar vackra mönsterbilder och ett fossilt utseende till hemmet samt kommer med egenskaper som inte ens riktig kalksten kan leva upp till.

Borghamn Mossa

GRANITKERAMIK FÖR GOLV OCH VÄGG

Granitkeramik är ett mycket populärt material för både golv och vägg i våra skandinaviska hem.
Då riktig kalksten och marmor är mjukare stenmaterial gör det att plattorna inte alltid kan monteras där man önskar. Exempelvis i duschhörnet i badrummet där den riktiga stenen kan ta skada. 
Granitkeramik däremot och inte minst klinkerserien Borghamn som gör detta möjligt och öppnar upp dörrarna för alla rum och ytor. Även för montering i just duschhörn. Granitkeramik utgör ett starkt alternativ till många olika golvämnen då plattorna inte slits på samma sätt. Plattornas hårda yta får inte lika lätt märken som ett mjukare naturmaterial. Granitkeramik Borghamn är ett självklart val med granitkeramikens alla goda egenskaper!

Borghamn Mossa
Borghamn Mossa

Dom stora fördelarna med Granitkeramik och klinker Borghamn från Nordic Stones: 

Frosståliga plattor  |  Reptålig och slitstark yta  |  Plattor väl lämpade för montering med värmegolv  |  Spilltålig yta som inte drar åt sig fläckar  |  Montering för både golv och vägg  |  Naturligt utseende och levande mönsterbilder.

Granitkeramiken stora fördelar

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

GRANITKERAMIK FÖR EN SKANDINAVISKA DESIGN

Granitkeramik Borghamn tillverkas med ett unikt utseende som hämtar sin inspiration från kalkstenens unika och historiska inslag. Den skandinaviska kalkstenen har länge legat i trendens riktning och smyckar både hem och trädgård runt om i vårt avlånga land. 
I klinkerserien Borghamn hittar du jordnära nyanser, en naturlig aplett av mönsterbilder med fossilt utseende och vackra plattor i en rad olika format. Granitkeramik Borghamn hämtar sin inspiration av skandinavisk kalksten och ger en modern och mycket inbjudande hemmiljö. Med plattornas många olika mönsterbilder skapar du enkelt liv i din golvläggning eller väggmontering. 
 

Vissa ytor som kan vara svåra att lägga riktig kalksten i, löser du enkelt med granitkeramik! Granitkeramik Borghamn öppnar upp för montering i både hall, badrum, kök, vardagsrum och sovrum och dom olika formaten gör det enkelt att anpassa dina plattor efter ditt unika rum. 
Klinker Borghamn ger en spilltålig yta som behåller sin lyster över tid!

GRANITKERAMIK BORGHAMN I TRE FÄRGER OCH FYRA OLIKA STORLEKAR

Klinker Borghamn finns i en hel serie och kommer i tre olika nyanser och i fyra olika format på plattor. Samtliga format kan anpassas till olika storlekar på rum och vid särskilda anpassningar och lösningar. 
Den Ljusgrå plattan i serien ger ett ljust golv och skapar en öppen känsla där ljuset mjukt kan vandra längst ytorna. 
Mossa är en härlig nyans med naturligt utseende och mönsterbilder. Det fossila utseendet blir extra tydligt och den grågröna tonen bidrar till ett lugn i hemmet. 
Klinker Borghamn Mörkgrå är vår mörkaste nyans i granitkeramikserien. Plattan skapar blickfång och kommer även den rik på mönstring och spräcklig yttextur där varma inslag berikar granitkeramiken lite extra. 
Dom många olika mönsterbilder som bor i granitkeramiken Borghamn ger ett tidlöst golv att njuta av i många år framöver.


Samtliga nyanser och plattor i klinker Borghamn finns att välja i formaten 60x60, 60x30, 30x30 och 15x15. 
Måtten är angivna i centimeter och plattorna kommer med en tjocklek på 9mm. Perfekt om du vill kunna leka med olika format på dina plattor mellan golv och vägg.

Borghamn i sina tre olika nyanser
Borghamn i sina tre olika nyanser. Ljusgrå - Mossa - Mörkgrå
Fyra stilrena format
Borghamn ljusgrå, mossa och mörkgrå

ETT BRA ALTERNATIV FÖR OLIKA INREDNINGSSTILAR

Granitkeramik som material och vår klinker Borghamn är ett stilsäkert val för alla olika stilar på bostäder. Oavsett om du bor i radhus, villa eller lägenhet så skapar du ett golv med varm känsla. Det naturliga utseendet med hjälp av dom olika mönsterbilderna som drar genom plattorna passar in likväl i det klassiska som i det moderna hemmet. Granitkeramik lämpar sig till många olika inredningsstilar.
Granitkeramik Borghamn ger en skandinavisk design till hemmet och plockar fram det naturliga i både golv och vägg. Granitkeramikserien som hämtat sin inspiration från kalksten gör att du snabbt får fram en välkomnande atmosfär. Att samspela med inredningsdetaljer i naturliga nyanser, jordnära toner och möbler av naturmaterial ger en sammanhängande yta som förstärker trivselfaktorn ytterligare. Ett välkomnande hallgolv, harmoniskt sovrum, modernt kök och stilsäkert badrum. Oavsett val av rum så får du en yta som snabbt hittar hem med Granitkeramik Borghamns alla olika format på plattor!

MATERIALPROV

Vill du ta en närmare titt och känna in Granitkeramikserien Borghamn närmare? Vi har provplattor för hela serien, beställ redan idag. Snabbt, smidigt och enkelt!


Föregånde artikel GRANITKERAMIK SANDBY
Nästa artikel GRANITKERAMIK SLITE