Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Granitkeramik Jura

GRANITKERAMIK JURA

Jurakalksten är en naturligt vacker sten, rik på unika mönster och med ett starkt historiskt uttryck. Vi har en stor erfarenhet av just Jurakalksten till hemmets ytor och den mycket populära kalkstenen har funnit sin plats i många svenska hem. Jura passar in i en rad olika inomhusmiljöer med både olika stil och design och skapar en unik look i hemmet. Kalksten har länge legat i trendens riktning och det härliga naturmaterialet ger både en stor karaktär till ytorna och en exklusiv inramning. 
Dom karaktäristiska plattorna bär på en mängd olika mönster, nyansskillnader och många vackra fossila avbilder.


Kalksten hittar man på en rad olika platser runt om i världen och vår Svenska kalksten är mycket populär och uppskattad. Jurakalksten med sitt ursprung i Tyskland är en mycket populär sten som också slagit extra hårt i Norden. Idag finns Jura som både naturmaterial, men även som stilsäker granitkeramik med klart skarpare egenskaper än naturstenen själv!

Granitkeramik Jura

GRANITKERAMIK SOM INTE TUMMAR PÅ KVALITET

Med granitkeramik öppnar man upp användningsområdena ytterligare och det slitstarka materialet ger en yta fri från fläckar och repor, men även en mer underhållsfri yta än många andra golvmaterial. Med granitkeramik får du en naturlig yta som inte tummar på varken kvalitet eller intryck. Du får unikt handplockade mönsterbilder där vi samlat alla dom bästa delarna från kalkstenen. Mönster, ådringar och dom karaktäristiska fossila avtrycken skapar tillsammans ett riktigt premium val till hemmet.
Det var just dessa unika texturer vi tog med oss till ritbordet, när vi började vårt  designjobb av serien. För oss var det viktigt att presentera så vackra och naturligt genuina mönsterbilder som hör Jurakalkstenen till. Samtliga serier från Nordic Stones är handvalda och skapade från grunden för en så unik upplevelse i hemmet som bara möjligt. En stor fördel med just granitkeramik är att du inte stöter på skavanker och plattor som man upplever som defekta i utseende. Dom platta för platta skapade serierna ger en exklusiv golvläggning och sätter levande känsla till både golv och vägg.

Fossiler är något som verkligen utmärker just Jurakalksten och vi hittar ofta dessa historiska avtryck i en lagd kalkstensyta. Fossilerna talar både ett levande språk samt sätter en helt egen prägel till varje unik platta i ditt stengolv. 
Dock så kommer inte fossila avbilder i alla partier som bryts. Men har man tur så kan man få ett historiskt avtryck i sitt golv som ger en helt unik stenyta som sällan är en annan lik. 

Granitkeramik kommer till skillnad från riktig kalksten, rik på fossiler och det gömmer sig betydligt fler fossila mönsterbilder här. Samtliga fossiler är noga selekterade i både form, nyans och kontrast vilket tydliggörs extra i plattorna där dom bor. Med Juraseriens 3D effekt får du en förtydligad struktur och ett mönsterdjup i plattorna, speciellt i ljusfall över golv och vägg.

SLITSTARKA PLATTOR MED NATURENS FOTSPÅR

Granitkeramik är ett uppskattat material och populärt val för både golv och vägg i hemmiljö och till offentliga ytor.

Kalksten är ett mjukare stenmaterial där patina kommer över tid. Detta gör stenen mindre lämpad till vissa ytor och här kommer granitkeramiken verkligen in i bilden. Du öppnar upp dörrarna för en rad nya ytor utan att behöva vara orolig för slitage och fula fläckar. Granitkeramik utgör ett av dom starkaste valen man kan nyttja till sina golv i hemmet. 

Klinker och kalksten till all ära, men låt oss presentera granitkeramik Jura!


Granitkeramiken Jura låter historien flytta in.

Granitkeramik Jura

Dom starka egenskaperna i Granitkeramiken banar vägen för montering i hela hemmet! Jura från Nordic Stones ger dig det bästa ur två världar, styrka och naturlig skönhet.

Frosståliga plattor  |  Reptålig och slitstark yta  |  Plattor väl lämpade för montering med värmegolv  |  Spilltålig yta som inte drar åt sig fläckar  |  Montering för både golv och vägg  |  Naturlig yta och levande mönsterbilder rika på fossiler.

Granitkeramikens alla styrkor

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

GRANITKERAMIK JURA FÖR EN HEMTREVLIG KÄNSLA

Granitkeramik Jura ger en levande look och sätter en historisk prägel till ytorna. Kalkstenen har länge legat i trendens riktning och finns ur en rad olika ursprung där både mönster och nyanser skiljer dom olika åt. Granitkeramik Jura med dess intryck av kalksten, ger en varm och välkomnande hemmiljö genom hela hemmet.  
Med plattornas starka egenskaper så banar du vägen för en rad olika ytor. Välj att montera ett hållbart hallgolv får att stå emot skornas slask och smuts eller varför inte ett helt badrum för en så samanhängade yta som bara möjligt. Med granitkeramik Jura får du jordnära nyanser där Ivory och Beige drar i skönt varma toner medans den grå nyansen låter en svalare ton flytta in.
Jura ger dig naturligt vackra plattor helt inspirerade av naturens mönster. 
Jura gör sig bra i våra Skandinaviska hem och passar till både det moderna och klassiska hemmet oavsett inredningsstil.

Det unika med våra serier från Nordic Stones är plattornas många olika mönsterbilder. Här får du en bred palett där du sällan ser upprepade mönster över din yta. Skapa liv i din golvläggning och låt det flätas samman med väggytorna! Med serien Jura hittar du rätt. 

Granitkeramik i hall är en fullträff
Jurakalksten med dess unika mönstring​​

GRANITKERAMIK JURA I TRE JORDNÄRA NYANSER

Vår serie Jura från Nordic Stones kommer i tre olika nyanser där du kan välja mellan klassiskt Grå, varmare Beige och den ljusaste nyansen Ivory. Samtliga färger skapar levande hem och du kan välja fritt den färg som passar ditt hem och din inredningsstil bäst. Dom naturliga nyanserna kommer dessutom i en bred serie mönster, unika texturer och plattor med dom fossila inslag som bäst representerar Jurakalkstenen. 
Hitta ett format på platta och kombinera dom olika storlekarna mellan ytorna för att skräddarsy din yta och stengolv. Formaten i serien är modulanpassade och kan samtliga monteras i kombination med varandra och med smal fog.


Granitkeramik kommer i tre olika färger: Ivory, Beige och Grå. Samtliga nyanser kommer med klassiska mönster, fossila texturbilder och sätter en nordisk design!

Granitkeramik Jura i sina tre nyanser
Fyra olika format

KALKSTEN I BADRUM

Kalksten ger en exklusiv känsla och varje platta ger en liten berättelse av en svunnen tid. Att låta golv och väggar samspela med inredningsdetaljer ökar trivseln extra och ger en yta med stor premiumkänsla. Jurakalksten gör sig ofta bra i hemmet men kan stöta på lite bekymmer vid montering i vissa ytor. Exempelvis i badrum skall man tänka på att kalksten är ett lite känsligare naturmaterial. Kalksten överlag är en natursten som inte ska utsättas för starka kemikalier och sura ämnen. 

Granitkeramik Jura däremot gör sig väldigt bra i båda badrum, kök och andra rum där slitage och spill är mer påtagligt. 

Rätt sten på rätt plats helt enkelt!

Ivory, Beige och Grå

LÅT HISTORIEN FLYTTA IN

Granitkeramik Jura är ett stilsäkert val för alla olika hem och stil på bostäder. Oavsett om du bor i lägenhet, radhus, parhus eller villa så gör du ett modernt och mycket praktiskt val med våra serier från Nordic Stones. Med Jura så skapar du ett golv eller väggar i ditt hem och får en varm känsla som välkomnar. Dom kraftigt mönstrade partierna förstärks extra med plattans 3D effekt och du får en granitkeramik som upplevs minst lika naturlig som naturstenen själv. 3D effekten ger en lite gropigare och mer rustik känsla i sin yta och skapar extra blickfång. Extra tydligt blir det när solens strålar letar sig in genom fönstret för att vandra över golvet.

Många olika mönster och texturer hittar du i Jura
Föregånde artikel GRANITKERAMIK ALBÖKE
Nästa artikel VÅR GRANIT ÄR ETT TRYGGT VAL