Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Abisko

GRANITKERAMIK ABISKO

Abisko är en exklusiv serie granitkeramik och marmorimitation för inomhusbruk. En naturlig platta vars mönsterbilder hämtar sin inspiration från just naturmaterialet marmor. Abisko produceras med en bred serie mönsterbilder för att se så naturlig ut som bara möjligt. Med sin vackra och exklusiva yta får du ett golv och väggar i hemmet som verkligen visar upp sig från sin bästa sida! 

Granitkeramik Abisko gör att man inte behöver kompromissa, serien innehar känslan och det naturliga utseendet men eftersom att den är gjord i granitkeramik kommer den med en rad olika fördelar och inte samma begränsningar som riktig marmor ibland kan stöta på.


Serien Abisko kommer i ett format och i två olika ytbehandlingar, Blank och Matt.

Den Blanka plattan är avsedd för privat hemmiljö när den monteras på golv. Den matta ytan gör sig dock bra i både hem och offentlig miljö där ett högre slitage är ett faktum.

URSPRUNG

Granitkeramik Abisko är producerad i toppmoderna maskiner i Italien och ger dig en platta av hög kvalitet och mycket god hållbarhet. Serien har inspirerats av marmor och ger dig en platta med vackert utseende utan nackdelar och begränsningar. Marmor är nämligen en ganska porös natursten vilket gör den känslig och olämplig för viss typ av användning och montering. Granitkeramiken är varken känslig för spill eller repor och öppnar upp dörrarna för fler monteringsmöjligheter.


Abisko är en del av Nordic Stones - by Stenbolaget och ger en premiumkänsla genom hela hemmet. En serie plattor med naturligt utseende som är lämpad för hela hemmet! Tillverkningsprocessen har gjort att serien fått sin genuina känsla och naturliga look.

UTSEENDE & UTFÖRANDE

Vår granitkeramikserie Abisko erbjuder det lilla extra. Med ett uttrycksfullt och marmorerat mönster skapar serien många möjligheter för användning till både golv och vägg. 

Genuina detaljer har handplockats och givit plattorna dess yta. 


Abisko Granitkeramik finns i två olika ytbearbetningar, matt och blank och kommer i det moderna formatet 60x60. Med Abisko skapar du lyx i vardagen.

En härlig lösning då man kanske vill kunna kombinera dom olika ytbehandlingarna mellan just golvets yta och väggarna. Den blanka plattan i serien ger en stor effekt och låter spegelbilderna från övriga rummet flytta in.

ABISKO FRÅN ETT SLITSTARKT MATERIAL

Abisko är tillverkad i granitkeramik, ett unikt material som skiljer sig från traditionella stenmaterial i många avseenden. Granitkeramik kan betraktas som en premiumklinker och står för både spilltåliga och reptåliga ytor. 

Granitkeramik består av naturliga beståndsdelar som lera, sand, fältspat, kvarts och andra mineraler. De blir till granitkeramik genom att dessa material pressas och bränns under extrema förhållanden. Produktionsprocessen skapar en tät och hård sammansättning med måttexakta plattor för både hem och offentlig miljö.


Eftersom granitkeramiken är okänslig och tålig är den lämpad för många olika typer av ytor som golv, väggar, trappor, fasader och annat som behöver stå emot högt slitage och hårda förhållanden. Även många olika typer av rum som hall, kök, vardagsrum, badrum, tvättstuga, eldstad och så vidare. De täta porerna i granitkeramiken gör det svårare för vätskor och smuts att tränga in i plattorna vilket håller smuts borta. Granitkeramik kräver mindre underhåll och när det är dags för städning klarar den tuff rengöring utan att förlora sin vackra yta.


Granitkeramik som material tål slitage som få naturstenar kan mäta sig med, klarar tuffa utmaningar och möjliggör nya kreativa lösningar. Med granitkeramik får du hållbara ytor i hemmet och minst lika levande ytor som naturstenen. Du går varken miste om naturstenens gedigna känsla eller utseende, snarare en platta med mer selekterade mönsterbilder!

Granitkeramiken stora fördelar

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

MATERIALPROV

Vill du ta en närmare titt och känna in våra olika  Granitkeramikserier lite närmare? Vi har provplattor för hela sortimentet, beställ redan idag. Snabbt, smidigt och enkelt!


Föregånde artikel 20 ÅRS GARANTI
Nästa artikel GRANITKERAMIK BRÄCKE