Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Slite med inspiration från Gotland

GRANITKERAMIK SLITE

Granitkeramik Slite har hämtat inspiration från den gotländska kalkstenen. Plattornas vackra mönsterbilder, varma känsla och granitkeramikens alla skarpa fördelar gör den till ett självklart alternativ vid hemrenoveringar. Att lägga in ett golv eller montera väggar av granitkeramik sätter en mer underhållsfri yta i hemmet och du får plattor som inte slits lika enkelt som andra material. 


 Skapande av granitkeramikserien Slite har varit en spännande resa där djupt studerande av materialet har gett effekten i plattorna. 
Granitkeramik Slite kommer i fyra lugna toner och där alla dom bästa delarna, mönsterbilder och unika bilder med fossilt utseende selekterats för att skapa en så bra representerad inomhusplatta som bara möjligt. Dom noga utvalda partierna har förfinats och lagt grunden för en så mjuk och harmonisk granitkeramik som möjligt.
Granitkeramik med en naturlig look och känsla är här för att stanna och med Granitkeramik Slite ger du ditt hem en yta som hälsar dig välkommen, varje dag!

Slite Mörkgrå
Slite Mörkgrå

URSPRUNG

Den vackra serien Slite gör att man inte behöver kompromissa, den innehar känslan och ett naturligt utseende, men eftersom den är gjord i Granitkeramik kommer den med en rad olika fördelar och utan begränsningar.

Granitkeramikplattorna du får i Slite-serien är producerade i toppmoderna maskiner i Italien och ger en platta av hög kvalitet och där tätheten i materialet blir rent av avgörande för ytans hållbarhet.

Skapandet av Slite har inneburit utförlig experimentering och granskning med en hög standard och ett tydligt mål. Med denna process har serien fått sin genuina känsla och sitt naturliga utseende.

MED INSPIRATION FRÅN GOTLAND

Granitkeramik är ett uppskattat material och populärt val för både golv och vägg i hemmiljö och till offentliga ytor. Att även kunna få materialets egenskaper i kombination med det estetiska i plattornas yttre är något som är svårslaget. Granitkeramik Slite har hämtat inspiration från Gotland och av svensk kalksten, vilket vackert visar upp sig i dom keramiska plattornas ytmönster. Slite Granitkeramik öppnar upp dörrarna för många användningsområden och designval.


Kalksten är ett mjukare stenmaterial där patina ofta kommer över tid. Detta gör den riktiga stenen mindre lämpad till vissa ytor och här kommer granitkeramiken verkligen in i bilden. 

Dessa begränsningar har inte granitkeramiken Slite som är extremt tåliga plattor och kräver minimalt underhåll.
Du kan montera granitkeramik i en rad olika rum och ytor utan att behöva vara orolig för slitage och fula fläckar. Granitkeramik utgör ett otroligt slitstarkt alternativ som man kan nyttja till sina golv och väggar i hemmet.

Slite skapad med  inspiration och en kärlek för Gotland

SLITE, EN GRANITKERAMIK OCH KÄRLEKSHISTORIA!

Slite en naturlig serie granitkeramik
Granitkeramik med inspiration från Gotland och svensk kalksten​​

Dom starka egenskaperna i Granitkeramiken banar vägen för montering i hela hemmet! Slite från Nordic Stones ger dig det bästa ur två världar, styrka och en naturlig skönhet.

Frosståliga plattor  |  Reptålig och slitstark yta  |  Plattor väl lämpade för montering med värmegolv  |  Spilltålig yta som inte drar åt sig fläckar  |  Montering för både golv och vägg  |  Naturligt utseende och mönsterbilder som skapar en exklusiv känsla

Granitkeramikens styrkor

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

SLITE GRANITKERAMIK SKAPAR EN HARMONISK ATMOSFÄR

Granitkeramik Slite ger en mjuk, varm och inbjudande känsla i ett rum och är ett bra golvalternativ till moderna, minimalistiska eller skandinaviska inredningsstilar.

Granitkeramik finns i en rad olika färger och toner, som passar de många inredningsstilar och smaker. Färgerna du hittar i granitkeramikserien Slite är beige, Ljusgrå, Mörkgrå och Ivory.


Granitkeramik Slite ljusar upp, är mycket trendig och det finns många olika möjligheter att använda plattorna för att skapa en vacker och stilren interiördesign.


Slite Granitkeramik kan användas i både badrum, kök och andra utrymmen i hemmiljö. Plattorna av granitkeramik kommer med mjuka färger och variationer i sina mönsterbilder för att få en naturlig look och en lugn yta när plattorna är monterade.
Granitkeramik är mer spilltåligt och framförallt mer reptåligt än riktig kalksten. En fördel med att använda granitkeramik inspirerad av kalksten är också att det är lättare att rengöra plattorna och att dom kräver mindre underhåll än naturstenen själv. 
Granitkeramik kan dessutom tillverkas i stora och väldigt exakta format och storlekar, vilket gör det möjligt att täcka större ytor med en betydligt mindre fogdistans.

Slite för hållbara ytor
Slite Granitkeramik ger dig en hållbar yta i hemmet!​​

GRANITKERAMIK SLITE I FYRA OLIKA NYANSER

Granitkeramik Slite från Nordic Stones låter dig välja mellan fyra olika nyanser i allt från sandfärgade plattor, till mer klassiskt Grå, varmare Beige och den lite mörkare grå. Samtliga nyanser och färgval kommer med en bred serie mönsterbilder som slår ut över ytorna. 
Med Slite Granitkeramik skapar du snabbt ett levande hem och får en mjuk och hemtrevlig känsla. 

Slite Granitkeramik passar bra med en mängd olika inredningsstilar, från traditionella till mer moderna miljöer.


Granitkeramik Slite kommer i fyra olika färger: Ivory, Beige, Ljusgrå och Mörkgrå. Samtliga nyanser har ytmönster med inspiration hämtad från svensk kalksten. 

Slite i fyra varma nyanser till hus och hem
IVORY, BEIGE, LJUSGRÅ, MÖRKGRÅ

4 stilrena format på plattor
Slite Ivory
Slite Ivory
Slite Mörkgrå
Slite Mörkgrå

SLITSTARKA GOLV DÄR DU BEHÖVER DOM

Som nämnt tidigare är granitkeramik känt för sin höga slitstyrka och hållbarhet. Detta gör materialet till ett utmärkt val för golv i både hemmiljö och mer gångtrafikerade ytor. Granitkeramik är ett mycket tåligt material som kan motstå repor, stötar, vatten och kemikalier, vilket gör det mycket motståndskraftigt mot slitage i både hall, kök och badrum.

Dessa tre nämnda rum kräver ibland det lilla extra. 
Badrummet där kemikalier och sura ämnen rent av kan skada riktig natursten och framförallt missfärga stensorter som kalksten. 


Hallen som kan vara en utmanande yta att välja golv till, eftersom det är ett högtrafikerat område som måste klara av att hantera mycket slitage och smuts.

 

Köket kan också vara ett utmanade rum. Materialvalet till golvytan och stänkskyddet ovanför diskbänken mår bra av ett materialval som är relativt lättskött och tåligt nog för att klara av den dagliga användningen och belastningen i köket. 


Oavsett rum du står inför att renovera så är det viktigt att överväga faktorer som slitstyrka, rengöring och underhåll, estetik och kostnad. Granitkeramik Slite fyller upp merparten av dessa faktorer och du får ett tåligt material vars plattor skapar trivsel.
Granitkeramik kommer också med en jämn tjocklek och raka format, vilket gör det enkelt att montera plattorna.

Den täta ytan i granitkeramiken gör även dina rumytor betydligt lättare att rengöra och underhålla än många andra material.

En stor fördel med granitkeramik är även att det finns många olika färger, mönster och serier att välja mellan. Detta gör det möjligt att skapa en mängd olika estetiska utseenden som passar olika önskemål och inredningsstilar.

Slite med en spill och reptålig yta
Slite med en spill och reptålig yta

Materialprov

Vill du ta en närmare titt och känna in Slite Granitkeramik närmare? Vi har provplattor för serien, beställ redan idag. Snabbt, smidigt och enkelt!


Föregånde artikel GRANITKERAMIK BORGHAMN
Nästa artikel GRANITKERAMIK ALBÖKE