Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Alböke med inspiration från Ölands vackra natur

GRANITKERAMIK ALBÖKE

Alböke är en serie plattor för inomhusbruk i tålig granitkeramik med mönsterbilder inspirerade av kalksten. Alböke produceras i granitkeramik med en bred serie mönsterbilder för att se så naturlig ut som bara möjligt. Med sin vackra och levande yta med fossila mönsterbilder och inslag. Den fantastiska serien Alböke gör att man inte behöver kompromissa, den innehar känslan och det naturliga utseendet men eftersom att den är gjord i granitkeramik kommer den med en rad olika fördelar och utan begränsningar. Låt oss förklara hur och varför!

Alböke i sina tre olika nyanser

URSPRUNG

Granitkeramikplattorna du får i Albökeserien är producerade i toppmoderna maskiner i Spanien och ger en platta av hög kvalitet och där tätheten i materialet blir rent av avgörande för ytans hållbarhet. Serien har inspirerats av Öland och den populära kalkstenen med drömmen att kunna erbjuda kalkstenens fina utseende utan dess nackdelar och begränsningar. 
Kalksten är nämligen ganska porös vilket gör den känslig och olämplig för viss användning. Till exempel är den inte rekommenderad för användning i badrum på grund av att den är känslig för sura ämnen som tvål ofta innehåller. Dessa nackdelar och begränsningar har inte granitkeramikplattorna Alböke som är extremt tåliga och kräver minimalt underhåll.


 Alböke är framtagen av Stenbolaget. Skapandet har inneburit utförlig experimentering och granskning med en hög standard och ett tydligt mål. Målet! Att skapa en serie granitkeramikplattor med naturligt utseende men med granitkeramikens alla skarpa egenskaper. Med denna process har serien fått sin genuina känsla och naturliga utseende.

UTSEENDE & UTFÖRANDE

Vår granitkeramikserie Alböke erbjuder det lilla extra. Med ett uttrycksfullt och fossilinspirerande mönster som samspelar harmoniskt i kombination med den jordnära färgpaletten skapar serien många möjligheter för användning. Genuina detaljer har handplockats och oönskade skavanker har sorterats bort. De många och skarpa mönsterbilderna skapar tillsammans ett levande och naturligt utseende som lyfter hela hemmet. 


 Alböke Granitkeramik finns i ett brett utbud av varianter i tre nyanser och fyra olika format.

Tre olika nyanser
Fyra format
Många olika texturer i serien

MATERIAL

Alböke är tillverkad i granitkeramik, ett unikt material som skiljer sig från traditionella stenmaterial i många avseenden. Granitkeramik kan betraktas som en premiumvariant av klinker. Granitkeramik består av naturliga beståndsdelar som lera, sand, fältspat, kvarts och andra mineraler. De blir till granitkeramik genom att dessa material pressas och bränns under extrema förhållanden. Produktionsprocessen skapar en tät och hård sammansättning med måttexkta plattor som är extremt tåliga och slitstarka.


Eftersom granitkeramiken är okänslig och tålig är den lämpad för många olika typer av ytor som golv, väggar, trappor, fasader och annat som behöver stå emot högt slitage och hårda förhållanden. Även många olika typer av rum som hall, kök, vardagsrum, badrum, tvättstuga, eldstad och så vidare. De täta porerna i granitkeramiken gör det svårare för vätskor och smuts att tränga in i plattorna vilket håller smuts borta. Granitkeramik kräver mindre underhåll och när det är dags för städning klarar den tuff rengöring utan att förlora sin vackra yta.


Granitkeramik som material tål slitage som få naturstenar kan mäta sig med, klarar tuffa utmaningar och möjliggör nya kreativa lösningar. Med granitkeramik får du hållbara ytor i hemmet och minst lika levande ytor som naturstenen. Du går varken miste om naturstenens gedigna känsla eller utseende!

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

Alböke

STILGUIDE

Alböke Granitkeramik har ett tidlöst utseende med levande intryck i varma och jordnära toner. Den har en förmåga att smälta in och bli väldigt fin i många olika typer av rum och stilar. Serien brukar bli extra fin i kombination med naturliga, nedtonade och jordnära toner. Vita inslag i inredningen ger en bra kontrast och balans.

 

Det breda urvalet av format och nyanser i kombination med att kunna användas i alla hemmets rum öppnar för många möjligheter. Låt kreativiteten flöda och var inte rädd för att kombinera färger eller format, tänk fritt!

Stilguide
Alböke i sina 3 olika nyanser
Föregånde artikel GRANITKERAMIK SLITE
Nästa artikel GRANITKERAMIK JURA