Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!

Leveransinformation

Leveransalternativ på Stenbolaget

Packetering och lastning av beställningar

Från våran webbutik erbjuder vi hemleverans och möjligheten att hämta varorna själv direkt från en av våra butiker eller lager. De fraktalternativ som är möjliga för din order och din leveransadress visas i kassan innan själva betalningssteget. För ytterligare leveransalternativ går det bra att kontakta kundtjänst eller en av våra butiker.

Hämta själv

Vid kassan visas vilka butiker och lager som du kan hämta dina utvalda produkter ifrån. För att minimera väntetid när du ska hämta din order rekommenderar vi att du mailar avisera@stenbolaget.se 24 timmar innan du tänkt hämta din order. På så sätt kan vi säkerställa att din order är paketerad och redo för dig att hämta snabbt och smidigt.

Hemleveranser

Paket (0-20kg)

Hemleverans av lättare beställningar med en vikt upp till 20kg skickas med paket. Vi använder oss av Budbee och levererar både till box, med hemleverans och i vissa fall via annan samarbetspartner till ombud.

Lastpall lossat

Alla beställningar med en vikt över 20kg eller med stora dimensioner skickas på lastpallar. Leveransalternativet ”Lossat” innebär att chauffören placerar din order på asfalterad eller stenlagdyta vid din tomtgräns. Då våra stenprodukter och pallar är tunga så levereras dessa med stora lastbilar. En leverans förutsätter därför att lastbil kan komma fram till själva lossningsplatsen.

Chauffören på plats är den som kan bedöma och ta beslutet om vart dina pallar kan ställas av.
Mottagaren ansvarar för att tillfarten till leveransplatsen har en vägbredd på minst 3,5 m samt att lossningsytans underlag har bärighet för en truck på 2,5 ton. Vintertid ska tillfarten vara snöröjd och sandad/saltad. Risk för snöras skall undanröjas av mottagaren för att garantera chaufförens säkerhet.
Vi aviserar alla våra frakter i god tid så att du vet om vilken dag din 
leverans kommer att ske och du får även ett spårningsnummer via mail när din order är lastad. På så sätt kan du följa din leverans.

Lastpall olossat (LOK)

Leveransalternativet ”olossat” innebär att du som kund själv ansvarar för att lyfta av lastpallarna från lastbilen med exempelvis en hjullastare, truck eller traktor med gafflar. Lastbilen kör fram till leveransadressens tomtgräns. 

Leveranser till öar

För ordrar med leverans ut till ö som saknar bro eller färjeförbindelse läs mer här.

Ytterligare leveransalternativ

För ytterligare leveransalternativ som kranbil, fast dagsleveranser och lossningshjälp går det bra att kontakta kundtjänst eller besöka en butik för att höra vilka alternativ som är möjliga för just din order. Vill du lägga till ytterligare leveransalternativ efter en redan lagd order, tänk på att kontakta vår kundtjänst inom 24 timmar så hinner vi hjälpa er innan ordern skickas ut.

Flera leveranstillfällen för en order

Ordrar som innehåller produkter från flera olika fabrikörer kan ibland behövas skickas från två olika lager vilket i så fall skapar två leveranstillfällen för dig som kund.

stenbolaget.se/leveransvillkor