Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Stormix Elegant

STORMIX ELEGANT

Stormix Elegant är en härlig betongplatta som ger en lekfull känsla till utegolven. Med sitt multisizeformat så hittar Stormix Elegant snabbt hem i utomhusmiljöerna och du får en yta som upplevs mer levande än med en vanligt, traditionell betongsten.
En betongplatta kan göra mycket för trädgården och att välja ett Multisizeformat i kombination med en färgmelerad yta utgör ett så naturligt val som man kan uppnå.

Stormix Elegant tar utegolvet till en ny nivå och du kan välja att anlägga både gångar, uteplatser samt garageuppfart och fläta samman dina ytor för en samspelande trädgård. Vid montering av en betongplatta så är det viktigt att sätta kantsten kring dina ytor. Kantstenen ligger som ram och ger ytan stabilitet. Granitkantsten är ett populärt val som både håller sig vacker med tiden och kommer i helt naturlig yta som snabbt passar intill just Stormixen. 

NATURLIGT MELERAD YTA

Stormix Elegant gjuts i två olika nyanser, Gråmelerad och Rostmelerad. Båda nyanserna kommer i en harmonisk, färdig blandning på pallen. Den  gråmelerade  plattan ger en mix där både ljusgrå toner och mörkare stråk av antracit samspelar.

Rostmelerad  ger en klart varmare känsla till stensättningen och mysfaktorn hittar snabbt hem till både uteplats och trädgårdsgång. Här kommer plattorna i rödare nyans där även grått och antracit spelar in för att ge en mer spännande mix.

De neutrala färgsättningarna varierar i ljusare och mörkare plattor, ger ett harmoniskt och naturligt utseende som passar väl i många olika landskap och designkoncept.

När det gäller mixfärger så ger dom betongplattan ett stort lyft och mer liv då betongstenar är mer strikta i formen och sin utformning.

Stormix Elegant i mixfärg kan verkligen ge ett levande och dynamiskt intryck.

Att vrida och vända på plattorna vid själva stenläggningen kan ge en ökad effekt då meleringen i plattorna drar åt olika håll. Du skapar på detta sätt ett mer melerat utegolv som alltid visar upp sig från sin bästa sida.

TRE OLIKA STORLEKAR

Multisizeformat innebär att betongplattorna kommer i flera olika storlekar som kan kombineras på olika sätt för att skapa varierande mönster och unika utseenden. Stormix Elegant levereras i en mix av små, medelstora och stora plattor som placeras tillsammans för att ge en dynamisk och intressant beläggning.

Stormix Elegant är en härlig betongplatta vars melerade färgnyans i kombination med de tre olika formaten på plattorna ger en effektfull stenläggning.
Plattorna kommer i en färdig blandning av storlekar där samtliga serveras på en och samma pall. Dom olika formaten på plattorna kombineras vid själva stensättningen och ger en oregelbunden känsla med en modern stil med hjälp av sina raka linjer och fogar som löper över utegolvet.
Betongplattor i multisizeformat är mycket omtyckt och finns i en rad olika produkter i vårt sortiment. Både i marksten och större plattor. Stormix Elegant är ett mycket bra val för dig som söker en effektfull stenläggning.

Stormix Elegant säljs på obruten pall som innehåller 9,6 kvm av en blandning av följande format på plattorna:

600x400x60mm, 400x400x60mm, 200x200x60mm

Väck extra liv i plattsättningen och beställ en betongplatta som andas det naturliga!

Stormix Elegant i sina två olika utföranden Rostmelerad och Gråmelerad

EN BETONGPLATTA FÖR HELA TRÄDGÅRDEN

Stormix Elegant är en platta som kan monteras till både trädgårdsgång, uteplats samt som uppfart för personbil vilket öppnar upp dörrarna för en sammanhängande yta genom hela trädgården.

Genom att använda plattornas olika storlekar kan du skapa visuellt intressanta trädgårdsytor . Du får en mer naturlig yta med Stormix Elegant jämfört med att använda plattor av samma storlek.

Multisizeformat ger dig större frihet att anpassa din stenläggning efter din egen smak, stil och efter trädgårdens övriga omgivning.
Du kan experimentera med olika layouter och mönster för att passa din unika trädgård. Planera din stenläggning innan du börjar lägga stenen. Bestäm vilken mönsterdesign du vill uppnå. Det kan vara en bra idé att lägga ut plattorna i önskat mönster innan du börjar montera dem permanent för att se hur det ser ut, och så att du känner dig nöjd.

Stormix Elegant fungerar till både Uteplats, Trädgårdsgång och som garageuppfart för lättare personbil.

FÄRDIGA DISTANSER FÖR FOGNINGEN

✔ Ger en smidig fogning

✔ Kan fogas med Flexibel Hårdfog

✔ Dränerande för ytan

✔ Estetiskt tilltalande

✔ Enkel att reparera

Fogningsmomentet är det sista som sker i en stensättning. Ett viktigt moment som underlättas genom att välja en marksten eller platta där färdiga distanser finns. Stormix kommer med just dessa distanser.

Nästa artikel GRANITKERAMIK KONCEPT