Till innehåll
Sveriges största stenspecialist!
Sveriges största stenspecialist!
Koncept Betong

GRANITKERAMIK KONCEPT

Koncept är en serie Granitkeramik med intryck av betong och cement. Detta är en typ av keramisk platta som har designats för att efterlikna utseendet och känslan av just betong, samtidigt som den har alla dom starka egenskaper och fördelarna med materialet granitkeramik. De starka plattorna står upp för viktiga punkter såsom hållbarhet och enkel rengöring.
Denna typ av klinkerplattor kombinerar det estetiska utseendet hos betong med de tekniska egenskaperna hos materialet, vilket gör granitkeramik till ett populärt val för både inomhus- och utomhusbeläggningar.

Granitkeramik är känd för sin hållbarhet, motståndskraft mot repor och fläckar, samt dess förmåga att behålla sitt utseende över tid!
Genom att använda avancerad tryckteknik kan man efterlikna och skapa realistiska imitationer av både natursten och betong med en mängd olika mönsterbilder och i en bred färgpalett.

Plattor av granitkeramik gör det möjligt för designers och arkitekter att skapa moderna och industriella utrymmen utan att behöva använda verklig betong, vilket kan vara tungt, dyrt och svårare att installera och framförallt att underhålla över tid.

Granitkeramik Koncept kommer med intryck av betong och är anpassad för olika typer av miljöer, inklusive bostäder, vissa kommersiella och offentliga utrymmen, där en modern och industriell yta önskas.

URSPRUNG

Granitkeramik Koncept Betong är producerad i toppmoderna maskiner i Turkiet och ger dig en platta av hög kvalitet och mycket god hållbarhet. Serien hämtar sin inspiration av betong och cement och ger en industriell känsla till projektet. Du får en platta med ett vackert utseende, selekterade mönsterbilder men utan betongens nackdelar och begränsningar. Granitkeramiken är varken känslig för spill eller repor och öppnar upp dörrarna för fler monteringsmöjligheter än många andra material.

Kombinera Konceptserien med andra material och skapa spännande övergångar mellan olika rum och detaljrika rum. Du får ett ljust och luftigt intryck som snabbt hittar hem.

Koncept Betong är en del av Nordic Stones - by Stenbolaget och ger en premiumkänsla genom hela hemmet. En serie plattor med naturligt utseende som är lämpad för hela hemmet! Tillverkningsprocessen har gjort att serien fått sin genuina känsla och naturliga look.

UTSEENDE & UTFÖRANDE

Vår klinker och framförallt granitkeramik erbjuds du det lilla extra. Med ett stilrent yttre och lugna mönsterbilder så kan du skapa betongkänsla utan att behöva gjuta upp ditt golv. Du får beständiga ytor och plattor med god motståndskraft. Plattorna kommer med en rad unika mönster och ger många möjligheter för användning till både golv och vägg, i hela hemmet!
Skapa en rustik och tidlös känsla i ditt kök, badrum eller i hemmets umgängesytor.
Granitkeramiken Koncept Betong kommer i två olika nyanser och det moderna formatet 60x60cm.

En väl framtagen platta för montering i skandinaviska miljöer och som snabbt smälter in i skandinavisk interiör och arkitektur.

GRANITKERAMIK SOM MATERIAL

Koncept är tillverkad i granitkeramik,  ett unikt material som skiljer sig från traditionella stenmaterial i många avseenden. Granitkeramik kan betraktas som en premiumklinker och står för både spilltåliga och reptåliga ytor.

Granitkeramik består av naturliga beståndsdelar som lera, sand, fältspat, kvarts och andra mineraler. De blir till granitkeramik genom att dessa material pressas och bränns under extrema förhållanden. Produktionsprocessen skapar en tät och hård sammansättning av måttexakta plattor med naturlig look.

Eftersom granitkeramiken är okänslig och tålig är den lämpad för många olika typer av rum som kök, hall, badrum och andra rum som behöver stå emot högt slitage och hårda förhållanden. De täta porerna i granitkeramiken gör det svårare för vätskor och smuts att tränga in i plattorna vilket håller smuts borta. Granitkeramik kräver mindre underhåll och när det är dags för städning klarar den tuff rengöring utan att förlora sin vackra yta.

Granitkeramik erbjuder flera fördelar jämfört med andra typer av golv- och väggmaterial.

  • Hållbarhet : Granitkeramiken är extremt hållbar och tålig mot slitage, repor och fläckar. Det är en idealisk ytbeklädnad för högtrafikerade områden, såsom kök, badrum, entréer och en del offentliga utrymmen.
  • Motståndskraft mot vätska : Granitkeramik är icke-porös, vilket innebär att den inte absorberar vatten. Det gör den idealisk för användning i fuktiga eller våta utrymmen, som badrum, duschutrymmen och entregolv. Utomhusvarianter av granitkeramik monteras även ofta kring poolområden och uteplatser.
  • Lågt underhåll : Eftersom granitkeramik är så hållbar och motståndskraftig mot fläckar och smuts, kräver den minimalt underhåll. Vanligtvis räcker det med att regelbundet sopa eller dammsuga och torka av med en fuktig trasa för att hålla den ren och fräsch.
  • Färg- och mönstervariation : Granitkeramik finns i ett brett utbud av färger, mönster och texturer, vilket gör det möjligt att skapa olika estetiska uttryck och stilar för olika inredningsprojekt.
  • Frostbeständighet : Granitkeramik är frostbeständig, vilket innebär att plattor av materialet kan monteras både inomhus och utomhus. Det viktiga är att välja rätt platta vid montering utomhus. Det som styr här är ofta både tjockleken och ytbehandlingen. Man vill inte lägga en för slät och glatt yta för att få en hal montering. Plattan Koncept är anpassad för inomhusmontering.
  • Tål värmegolv : Granitkeramik är optimal att montera med värmegolv. Materialet leder värmen bra och du höjer trivselfaktorn ytterligare i ett rum.
Granitkeramiken stora fördelar

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

MATERIALPROV

Vill du ta en närmare titt och känna in våra olika  Granitkeramikserier lite närmare? Vi har provplattor för hela sortimentet, beställ redan idag. Snabbt, smidigt och enkelt!


Föregånde artikel STORMIX ELEGANT
Nästa artikel 20 ÅRS GARANTI